TIENS Nutri-Shape Trim

38.59 

Cilvēki, kuriem ir liekais svars, bieži atzīst, ka uzturā lieto maz šķiedrvielu. Uzņemto šķiedrvielu daudzums ir apgriezti proporcionāls ķermeņa masas indeksam. Uzņemot vairāk šķiedrvielu, cilvēkiem ar lieko svaru ir iespējams zaudēt vairāk tauku un attiecīgi arī svaru. Lai zaudētu taukus, jāēd mazāk. Bet ēdot mazāk, ir grūtāk uzņemt pietiekošu daudzumu šķiedrvielu. Nepietiekams šķiedrvielu daudzums rada izsalkuma sajūtu un vēlmi apēst vairāk un vairāk. Ko darīt? Glikomannāns, vērtīga, ūdenī šķīstoša, fermentējama šķiedrviela, kuru iegūst no Āzijā sastopamā amorfofalla gumiem, var palīdzēt šajā situācijā – nodrošinot adekvātu šķiedrvielu daudzumu un radot sāta sajūtu. Šī Āzijas auga šķiedrvielām piemīt arī citas labvēlīgas īpašības.

Šķiedrvielas ir nepārstrādājamas augu produktu daļas, tās satur dārzeņi, augļi, graudi, pupas un citi pākšaugi. Tas ir ogļhidrātu veids, kas palīdz saglabāt mūsu gremošanas sistēmas veselību. Šķiedrvielas nodrošina pienācīgu gremošanas sistēmas darbību un regulāru vēdera izeju. Šķiedrvielas palīdz ilgāk saglabāt sāta sajūtu un veicina zarnu trakta darbību (piemēram, kviešu klijas).

Kas ir šķīstošās šķiedrvielas? Šķīstošās šķiedrvielas ir tā saukto “komplekso” ogļhidrātu forma (tas nozīmē, ka to sarežģīto molekulāro struktūru mūsu organismam ir grūtāk sašķelt), no kuriem šķidrā veidā veidojas viskozs gēls. Šķīstošās šķiedrvielas lieliski baro baktērijas (tādēļ tās sauc par prebiotikām). Baktērijas, kuras atrodas zarnu traktā, ļoti labi fermentē šķīstošās šķiedrvielas. Zarnu trakta veselība ir vispārējas labsajūtas indikators: tā ir laba zarnu peristaltika (kad ēdiens virzās cauri zarnu traktam) un veselīga zarnu mikroflora. Amorfofalla gumu pulveris ir dabīga prebiotika, kas baro zarnu trakta labās baktērijas.

Glikomannānu iegūst no amorfofalla jeb kartupeļpalmas (Amorphophallus konjac) sakņu gumiem. Šie augi aug siltajā, subtropu-tropu Āzijas austrumu daļā. Lai šos gumus varētu izmantot pārtikā, tos vispirms izkaltē un tad samaļ smalkā pulverī.

Glikomannānu sāka lietot un pētīt, kad tā medicīniskās īpašības tika pirmo reizi aprakstītas ķīniešu izdevumā „The Shennong’s Materia Medica” jau Rietumu Hanu dinastijas valdīšanas laikā. Austrumāzijā cilvēki lieto glikomannāna pulveri jau tūkstošiem gadu gan kā ēdienu, gan kā tautas ārstniecības līdzekli.

Glikomannānu plaši lieto ēdienu, dzērienu un kosmētikas pagatavošanā, jo tam piemīt želējošas īpašības. Pārtikā glikomannāns tiek lietots kā iebiezinātājs vai želējoša viela. Šo pulveri izmanto arī vegāni, lai aizstātu želatīnu un to lieto arī kā sastāvdaļu dažādos vegānu iecienītos ēdienos. Glikomannānu izmanto arī Austrumāzijas virtuvē, no tā gatavo širataki nūdeles.

IEDARBĪBA

TIENS Nutri-Shape Trim kapsulu sastāvdaļām ir sekojoša iedarbība:

– tā kā glikomannāns spēj uzsūkt daudz ūdens un izveidot želeju, tas palīdz radīt kuņģī pilnuma sajūtu pēc maltītes, tāpēc mēs apēdam mazāk, bet sāta sajūta saglabājas ilgāk;

– ņemot vērā to, ka diētas samazina enerģiju, glikomannāns veicina svara zudumu aptaukošanās gadījumos pieaugušajiem (lai iegūtu šādu efektu, trīs reizes dienā jālieto 1 g glikomannāna pirms galvenajām maltītēm, tātad kopā 3 g dienā);

– glikomannāns palēnina holesterīna uzsūkšanos no zarnām, tādā veidā uzturot normālu holesterīna līmeni asinīs;

– cinks veicina normālu ogļhidrātu un taukskābju vielmaiņu.

TIENS Nutri-Shape Trim kapsulu sastāvā ietilpst no amorfofalla saknes iegūts glikomannāns un arī cinks kā neaizstājams mikroelements. Amorfofalla sakne satur maz kaloriju, bet ļoti daudz šķiedrvielu. Ieberot glikomannāna pulveri ūdenī, tas neticami uzbriest un pārvēršas par želeju. Sauss glikomannāna pulveris spēj uzsūkt līdz 50 reizēm vairāk ūdens nekā pats sver. Tam piemīt visaugstākā viskozitāte un molekulārais svars, salīdzinot ar citām šķiedrvielām. Kuņģī un zarnās glikomannāns uzsūc ūdeni un kļūst par apjomīgu masu. Tas palēnina holesterīna uzsūkšanos no zarnām, tādā veidā uzturot normālu holesterīna līmeni asinīs. Glikomannāns ne tikai rada fizisku pilnuma sajūtu kuņģī, bet arī nodrošina sāta sajūtu un tādējādi samazina svaru.
Cilvēka organismā cinks „atbild” par vairākām funkcijām. Tas ir iesaistīts dažādos šūnu procesos, piemēram, hormonu ražošanā. Tas stimulē arī vismaz 100 dažādu citu enzīmu darbību. Ja trūkst cinka, cilvēks kļūst uzņēmīgāks pret dažādām saslimšanām. Dabā šis elements ir atrodams dažādos ēdienos (jūras veltēs, pākšaugos, pilngraudu maizē, ķirbja sēklās, riekstos, olās, renīna sieros), kā arī dažādu uztura bagātinātāju sastāvā. Cilvēki, kuriem varētu trūkt cinka ir: veģetārieši, diētu cienītāji, saldummīļi, grūtnieces, gados vecāki cilvēki un bērni.
Sastāvdaļas: glikomannāns no konžaka saknēm (Amorphophallus konjac K.); kapsulas apvalks: hidroksipropilmetilceluloze; krāsviela: titāna dioksīds; cinka oksīds.
Back to Top
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial